Geboren te Amsterdam 14 april 1949

Maurice Hermans

Maurice Hermans is geboren in Amsterdam.

Kort na zijn geboorte verhuisde de familie naar Zandvoort waar hij zijn middelbare schoolopleiding voltooide.

Daarna studeert hij 3 jaar de talen Frans, Duits, Engels en Spaans op een van de bekendste Internationale Scholen in Zwitserland: Le Lycée Jaccard in Pully, Lausanne.

Terug in Nederland probeert hij tennisleraar te worden op het Centraal Instituut Opleidingen Sportleraren (CIOS) te Overveen. Omdat hij een nogal praktisch gericht persoon is, interesseert hem deze opleiding maar voor de helft en laat hij de anatomie en de fysiologie voor wat het is en gaat voor 1 jaar naar Amerika en Canada, waar hij een baantje vindt in het Nederlandse Paviljoen op de Expo World Fair te Montreal in 1967.

In Canada voegt hij zich bij zijn vader, Toon Hermans, die een korte tournee maakt door Canada met zijn Onemanshow. Daar komt hij voor het eerst in aanraking met het theater en hij besluit dan ook om met dit vak carrière te maken.

Hij blijft ook in Nederland en België zijn vader vergezellen op diens zo succesvolle theaterloopbaan. Maurice assisteerde zijn vader op alle fronten. Hij maakte licht- en geluid regieschema’s, presenteerde zich in het seizoen 1973-1975 als aangever naast Toon op het podium inclusief Noormannenhelm en wierp zich op het persoonlijk management van de show.

In 1990, na het overlijden van moeder Rietje schrijft hij zijn eerste boek over vader Toon.
Hij werkt nog een paar jaar voor Joop van den Ende’s evenementen fabriek in Aalsmeer en daarna met een eigen kantoor maar na de dood van Toon geeft hij invulling als creatief directeur binnen de Stichting Toon Hermans, die zich ten doel stelt, het culturele erfgoed van Toon Hermans te bewaren en waar nodig te exploiteren. Vanaf 2017 startte hij Maurice Hermans Producties.

‘In zijn schaduw, scheen voor mij ook altijd de zon!’
Spreekt Hermans jr. met respect naar zijn vader.

Biografie

Maurice Hermans (1949) is de tweede zoon van Toon Hermans. Hij assisteerde zijn vader meer dan 35 jaar op en naast de bühne. Momenteel treedt hij op in Nederland en België met zijn twee theatervoorstellingen ALTIJD ZAL IK VAN JE HOUDEN en LIEDJES van TOON, een emotionele hommage aan vader Toon Hermans. In het theaterseizoen 2021-2022 gaat de voorstelling VAN DE LIEFDE WIL IK ZINGEN in première. Van Maurice Hermans verschenen eerder de poëziebundels Dichter bij Liefde en Cappuccino & Sneeuw. Ook schreef hij een boek over het leven met zijn vader,  Altijd zal ik van je houden.

Theater

Theater

Vanaf september t/m december 2020
'Altijd zal ik van je houden'
Meer weten

Boeken / CD's

Boeken / CD's

Maurice Hermans heeft diverse boeken en CD's uitgebracht
Uitgaven overzicht

Contact

Contact

Voor vragen of boekingen kunt u contact opnemen van het management
Neem contact op
© copyright 2021, Maurice Hermans |
Privacybeleid
website: Sbddesign