Theatervoorstelling

Rondom de liedjes van Toon

‘Dit is een plek om lief te hebben’ zong Toon Hermans in 1964. Hij beschouwde destijds het Koninklijk Theater Carré als zijn huiskamer. Zijn geest keert dan ook terug op deze bijzondere avond. In de door Maurice Hermans samengestelde muzikale ode aan Toon, brengen Wendy Hoogendijk, Sanne Gloria Verboom en pianist Harrie Herfst, een veelzijdig, verrassend en vooral kleurig theaterprogramma rondom de liedjes van Toon. Laat u verwarmen door de intimiteit van deze unieke, allerminst oubollige voorstelling in de geest van ‘onze’ Toon, in uw eigen theater, schouwburg of Cultureel Centrum.

Toon is bekend om zijn kleine liedjes over grote persoonlijke onderwerpen. Het is opmerkelijk hoe actueel deze meesterwerkjes nog steeds zijn. De liedjes zijn veelzijdig, verrassend en vooral kleurrijk: van revue tot hits en chansons, met prachtige poëzie en kolderieke onzin, serieus, heel persoonlijk, vol liefde, voorzien van prachtige melodieën en vaak met een vrolijke toon.

Maurice Hermans:

“Ik wist het al heel lang, maar ik heb nu beleefd in mijn eerdere theatervoorstellingen dat de prachtige liedjes van vader niet alleen door hem gezongen kunnen worden. Door de spontane, bijna kinderlijke manier van interpretatie van deze liedjes door de drie solisten, was ik na enkele ogenblikken al vergeten dat ik die liedjes al zo heel lang ken. Ze kregen nieuwe kleuren en nieuwe klanken. Ik weet zeker dat vader Toon hier waanzinnig trots op zou zijn en ik voel iedere avond duidelijk zijn aanwezigheid in het theater. In deze voorstelling wordt een generatiekloof gedicht bij het horen en beluisteren van de Liedjes van Toon Hermans.”

Teksten muziek: Toon Hermans
Teksten: Maurice Hermans
Arrangementen, Harrie Herfst

Medewerkers:

  • Wendy Hoogendijk, zang
  • Sanne Gloria Verboom, zang
  • Harrie Herfst, piano en toetsen
  • Maurice Hermans, zang en presentatie

 

Agenda

Geen data gepland

Agenda

Op dit moment zijn er geen voorstellingen gepland
© copyright 2023, Maurice Hermans |
Privacybeleid
website: Sbddesign